друкувати


Майбутні бухгалтери в гостях у Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-26 10:59:08

Важливим етапом підготовки висококваліфікованих спеціалістів з бухгалтерського обліку є практичне ознайомлення із роботою Державної фіскальної служби. З цією метою, в рамках навчальної практики, відбулася зустріч студентів – другокурсників із спеціальності "Бухгалтерський облік" Коломийського політехнічного коледжу з фахівцями Коломийської ОДПІ.

Перший заступник начальника Мирослава Бундзяк провела для молоді невеликий екскурс в минуле податкової служби, зупинилась на етапах її реформування та модернізації. Студенти дізнались про структуру інспекції, напрямки її роботи та перспективи на майбутнє.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись із принципами і завданнями ДФС. Майбутніх бухгалтерів зацікавила інформація про порядок проведення перевірок платників податків, відповідальність за порушення податкового законодавства та можливість працевлаштування у службі.

Особливу зацікавленість викликала у студентів інформація про електронні сервіси, завдяки яким подавати звітність платникам податків стало набагато простіше та комфортніше. Обговорили також особливості оподаткування приватних підприємців, зокрема з чого треба почати, щоб фізичній особі започаткувати свій бізнес та які при цьому податки необхідно платити.

Презентували молоді і роботу Центру обслуговування платників податків. Гості центру, ознайомились з адміністративними послугами, що тут надаються.

Зустріч пройшла в активному спілкуванні, майбутні бухгалтери отримали вичерпні відповіді на усі запитання. Сподіваємось, що одержана інформація допоможе їм задуматись над важливістю отримання освіти та стане в нагоді у майбутній професії. А кожен з студентів отримав від податківців буклет про "Центр обслуговування платників Коломийської ОДПІ".

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ