друкувати


З початку року бізнес Коломийщини сплатив за ліцензії майже 700 тис.грн.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-26 10:46:24

Протягом січня - травня 2015 року платники податків, які перебувають на обліку в Коломийській ОДПІ сплатили до місцевого бюджету 681,2 тис. грн. плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема у травні надійшло 100,2 тис. грн. Про це повідомив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

За його словами, з початку поточного року платниками отримано 242 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на торгівельні об’єкти, що розташовані на території м. Коломиї та Коломийського району. З них 131 ліцензію видано на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 111 - на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

В податковій нагадують, що з 1 липня 2015 року до алкогольних напоїв буде відноситися пиво. При цьому, законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на реалізацію пива, у разі наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на продаж алкоголю.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щокварталу рівними частками і зараховується до бюджету за місцем здійснення діяльності згідно з чинним законодавством.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ