друкувати


Ув'язнених у Коломийській виправній колонії застерегли від суїциду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-26 10:23:56

У рамках проведення тижня профілактики суїциду у Коломийській виправній колонії № 41 відбулися інформаційно-просвітницькі заходи.

Такі заходи проводяться з метою зменшення негативного впливу та стресу, з яким стикаються засуджені, потрапляючи у місця несвободи. Адже сам факт перебування в умовах позбавлення волі сприяє погіршенню психологічної характеристики людини, інформують у ДПтС України в Івано-Франківській області.

У кімнаті психоемоційного розвантаження при колонії для засуджених керівники відділень соціально-психологічної служби установи провели виховну годину, у ході якої обговорили різні мотиви суїцидальної поведінки та з’ясували зміст основних понять: самовбивство (суїцид), замах на самовбивство, соціалізація, соціальне середовище, суїцидальні наміри та спроби.

Психологами установи Андрієм Назаровим та Михайлом Білоусом проведено психодіагностику, бесіди-консультування і тестування із засудженими.

У рамках програми для засуджених-волонтерів із профілактики суїциду проведено інформаційно-просвітницьку акцію “Спроба самогубства - це крик про допомогу”. Під час психологічного тренінгу “Загальне поняття про суїцид та відповідальність за життя інших людей” психологи установи визначали рівень стресостійкості засуджених та вміння долати фактори суїцидального ризику.

У формі інтерактивної бесіди практичний психолог, викладач Коломийського педагогічного коледжу Володимир Акімов намагався розкрити учасникам поняття аутоагресії і її основні особливості. За допомогою практичних ситуативних завдань він показував присутнім як сформувати адаптивне відношення до життя.

Джерело: ФІРТКА