друкувати


Студенти висловили свою думку щодо Студентського скверу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-23 06:35:00

Інтернет-видання "Кооломия ВЕБ Портал" вже розповідало про ініціативу фракції "ВО "Батьківщина" створити Студентський сквер в центрі міста. Голова проекту Олег Дячук зустрівся з молоддю Коломийщини, щоб вислухати їхню думку та зауваження.

Зустріч відбулась у відділі молоді та спорту Коломийської міської ради 23 червня. Окрім Олега Дячука та Сергія Федчука, голови фракції "ВО "Батьківщина" в Коломийській міській раді, серед запрошених були присутні представники Коломийського педагогічного коледжу, Коломийського медичного коледжу, 14 училища, учнівської ради, представники відділу молоді та спорту разом з головою відділу Володимиром Колесником, представник архітектури Петро Дмитрук, а також активіст, волонтер та журналіст Євгеній Гапич.

Олег Дячук розповів студентам, що планується зробити на місці скверу біля колишнього кінотеатру "Джерело", відомого серед коломиян, як "яма". По периметру будуть встановлені лавочки з розетками для зарядки гаджетів, смітники та ліхтарі, буде посіяний газон. Посередині планується сцена для виступів обдарованої молоді під відкритим небом. Також вже є компанії, які готові встановити безкоштовний WI-FI на цій площині.

Євгеній Гапич запропонував використати асфальт для вкладання доріжок, щоб молодь, яка займається активними видами спорту, могла там кататись. Також журналіст пропонує замість звичайних лавочок встановити дизайнерські, запрошуючи до співпраці бізнесменів, які зможуть розмістити свій логотип на них. Відразу виникла пропозиція від молоді пропонувати бізнесменам виготовити і смітник в такому ж напрямку. Сцену Євгеній Гапич бачить насипом, тобто похилою, щоб також заощадити на виготовлені місця для виступів.

Вололомимир Колісник запропонував для газону сорт ірландської трави, яка добре буде рости в тіні дерев і швидко відновлюється. Тобто молодь зможе спокійно сідати на газон.

Ідея зацікавила молодь, адже в Коломиї немає місця відпочинку такого формату. Вони запропонували встановити укриття над сценою та лавочками, щоб можна було куди сховатись від дощу. Також була подана ідея запросити місцевих майстрів графіті для розмалювання стіни біля скверу, або ж віддати її останнім, щоб молоді люди мали де розвивати свою творчість.

Олег Дячук та Сергій Федчук уважно вислуховували пропозиції і долучались до обговорення. Вони зауважили, що сквер буде поділений на периметри, щоб у кожного був свій куток та можливість проводити там різноманітні культурні заходи і не заважати одне одному. Зокрема Сергій Федчук пообіцяв, що за порядком у сквері долучать слідкувати Муніципальній дружині, привчаючи тим самим коломиян до порядку. Будь розглядати ідею встановлення екрану для перегляду фільмів. Голова фракції задоволений зустріччю та реакцією молоді: "Це доказ того, що ми все робимо правильно. Цей сквер буде молодіжним і починати роботу, не обговоривши її з тими, хто буде проводити там час, було б невірно. Це була б неповага до нашої молоді".

Під кінець круглого столу було вирішено зустрітись через два тижні, щоб обговорити інші ідеї, які можуть виникнути у молоді Коломийщини. Також Петро Дмитрук, представник архітектури пообіцяв розробити приблизну схему того, як має виглядати Студентський сквер. Тож наступна зустріч має пройти ще активніше.

Автор: Яна Букреєва