друкувати


"Спрощенці" Коломийщини сплатили у місцеву казну майже 9 млн. грн. єдиного податку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-18 05:30:34

"З початку року платниками, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплачено до місцевого бюджету 8,8 млн. грн. єдиного податку, що перевищує надходження за аналогічний  період минулого року на 2,6 млн. грн. Зокрема у травні надійшло 2,3 млн. грн. єдиного податку", - зазначив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Фізичні особи – підприємці сплатили 6,8 млн. грн. єдиного податку, це складає 77 відсотків від надходжень даного податку, решту - 2,0 млн.грн.  перерахували юридичні особи.

Нагадуємо, що відповідно до п. 296.10 Податкового кодексу України запроваджується обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій для фізичних осіб-підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування: з 1 липня 2015 року – для платників третьої групи, з 1 січня 2016 року – платників другої групи. Зазначена норма не стосується платників, які здійснюють діяльність на ринках та через засоби пересувної роздрібної мережі.

Водночас, для тих платників третьої та другої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року почнуть застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, законодавством передбачено звільнення від перевірок на дотримання норм порядку застосування РРО до 1 січня 2017 року.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ