друкувати


Відбувся випускний вечір Школи шляхетних українок (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-10 10:35:51

Шляхетних панянок на Коломийщині побільшало. 9 червня 2015 року у МПК "Народний дім" відбувся випуск Школи шляхетних українок, яку очолює Марія Гнатюк. Основна мета школи – це виростити з дівчинки активну громадянку, добру дружину, маму, подругу і, звісно, доброго фахівця. Подібні школи шляхетних пані діяли на Україні ще у 18 столітті. Така школа вже не перший рік працює і в Коломиї, але від охочих освоїти жіночі науки – немає відбою, от і цього року 26 юних панночок – випускниць з гарними манерами, кулінарними навичками, вмінням підтримати розмову і дбати про себе, знаннями українських народних традицій, етикету, екології, психології, мистецтвознавства та рукоділля покинули стіни школи.

На заході з нагоди випускного вечора Школи шляхетних українок були присутні голова Коломийської райдержадміністрації, депутат міської ради Л.О.Глушков, заступник міського голови І.І.Граділь, всечесні отці Тарас та Захарій, представники громадськості, батьки, учні та гості свята.

Голова райдержадміністрації Л.О.Глушков привітав випускниць та зазначив, що українка повинна бути освіченою особистістю і її повинен визнавати увесь світ, для цього потрібно вчити дівчаток лідерству, навчати їх бути достойними громадянками та особистостями, виховати так, щоб вона не загубилася у потоці, і завжди була "на висоті", а Школа шляхетних українок є своєрідним імпульсом, який спрямує дівчат до української ідеї.

Джерело: Коломийська РДА