друкувати


Коломиянки відвідали школу молодих жінок-політиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-28 06:30:07

"Жінка – наймогутніша в світі істота; вона повинна вести чоловіка туди, куди його веде Господь Бог" - Генріх Ібсен. Це одна з цитат, яку почули молоді активістки Коломийської ВМГО "Батьківщина молода" під час відвідування Школи молодих жінок-політиків, яка була організована ВМГО "Батьківщина Молода" спільно з Національним Демократичним Інститутом міжнародних відносин та USAID і проходила у Києві 22-24 травня. Усього в Школі взяло участь 28 дівчат, були серед них і переселенки зі Сходу.

Коломиянки Яна Букреєва та Яніна Векерик подали заявки та пройшли відбір. Шкодувати дівчатам, за їхніми словами, не довелось. Спікерами були депутати Верховної Ради, як теперішнього, так і попереднього скликань. "Я особисто в захваті від Олени Бондаренко. Вона була народним депутатом України ІІІ-VІ скликань від фракції "Батьківщина". Вона дуже розумна та цілеспрямована. Незважаючи на важку працю та нелегку долю, Олена Федорівна залишається дуже елегантною та жіночною. Саме такі особистості надихають та переконують, що немає нічого неможливого", - розповідає одна із учасниць Яна Букреєва.

Окрім українських депутатів, лекцію провела і депутат парламенту Угорщини, голова європейського конгресу українців Ярослава Хортяні. Цілий день присвятили дівчата вивченню виборчої кампанії з допомогою американського колеги, старшого менеджера програм Національного Демократичного Інституту в Україні Ієна Вудварда. "Він неймовірний спікер! Хоч ми і спілкувались з допомогою перекладача (він громадянин США), все було дуже доступно та зрозуміло. Я отримала величезне задоволення від лекцій та практичних занять", - зауважує Яніна Векерик.

"Ми дуже вдячні всім організаторам, ВМГО "Батьківщина молода", НДІ, а особливо старшому менеджеру програми Жінки-Лідери НДІ в Україні Олені Єні. Чудова жінка та професіонал своєї справи", - кажуть дівчата.

До слова, учасниці Школи не тільки слухали, а й спілкувались, задавали питання та виконували практичні заняття. Зв’язок з аудиторією був присутній впродовж усіх трьох днів, так що молоді жінки-політики здобули не тільки теоретичні, але й практичні знання, які зможуть використовувати у реальному часі вже на місцях.

Автор: Ксенія Карпатська