друкувати


"Спрощенці" Коломийщини сплатили у місцеву казну понад 6 млн. грн. єдиного податку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-22 02:00:10

"З початку року платниками, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплачено до місцевого бюджету 6,5 млн. грн. єдиного податку, що перевищує надходження за аналогічний період минулого року на 1,9 млн. грн. Зокрема у квітні даного податку надійшло 1,8 млн. грн.",- зазначив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Майже 77 % надходжень єдиного податку надійшло від підприємців – фізичних осіб. Юридичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, в свою чергу, сплатили 1,5 млн. грн. єдиного податку.

За словами Івана Кирика, спрощена система є досить поширеною серед представників бізнесу Коломийщини. На цій системі оподаткування перебуває 3789 суб’єктів господарювання, а це майже 40% всіх платників, які знаходяться на обліку в інспекції. Зокрема, 3439 – фізичні особи - підприємці, з них в І групі - 650, в ІІ групі – 2288, в ІІІ групі – 501.

Нагадуємо, починаючи з 1 січня цього року для спрощенців діють чотири групи. Окрім того, збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій та другій групах, знижено ставку єдиного податку для платників третьої групи, а в четверту групу потрапили платники фіксованого сільськогосподарського податку, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ