друкувати


В Отинії відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-22 02:10:22

В день великого християнського свята – Вознесіння Господнього 21 травня 2015 року в селищі Отинія Коломийського району відбулося урочисте відкриття пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

Захід розпочався з благословення єпископа, правлячого архієрея Коломийської – Чернівецької єпархії УГКЦ Владики Василя, єпископа Коломийської і Косівської УПЦКП Владики Юліана та всечесних отців, передає Коломийська РДА.

В урочистостях взяли участь заступник голови Івано – Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков, заступник голови районної ради Михайло Угорський, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, заслужений працівник культури Володимир Федорак, депутат обласної ради Ольга Бабій, голова обласного товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка, надзвичайний і повноважний посол України Степан Волковецький, депутати різних рівнів, представники громадських організацій, жителі, гості селища та району.

Представники обласної та районної влади висловили подяку за суспільно – громадську позицію жителів селища Отинія нагородивши їх грамотами, окрему подяку вручили архітектору Сергію Кушнірюку та автору і скульптору пам’ятника Богдану Гладкому.

Голова райдержадміністрації Любомир Глушков в своїй промові відзначив, що світлий образ великого Кобзаря – безсмертний, як і сам народ, який породив його. Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, пісенність його віршів, самовіддана любов до своєї Батьківщини, до свого народу. Та пишається тим, що народився, виріс в рідному селі Великого Кобзаря і все дитинство проходив "стежками Тараса". Спільно з заступником голови районної ради Михайлом Угорським вручив грамоти за суспільно-громадську позиції та з нагоди відкриття пам’ятника Т.Г.Шевченку.

По закінченню урочистостей для гостей свята відбувся святковий концерт.

Джерело: Коломийські Вісти