друкувати


Коломийська ОДПІ: Електронне адміністрування ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-20 03:10:23

Коломийська ОДПІ нагадує, що з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу Законом України від 28 грудня 2014 року № 71 "Про внесення змін до  Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи"  система електронного адміністрування податку на додану вартість запроваджується поетапно: 

- з 1 січня до 1 липня 2015 року (або до дати, визначеної в окремому рішенні Верховної Ради України  про скорочення терміну перехідного періоду) – у тестовому режимі;

- з 1 липня 2015 року – на постійній основі.

Протягом дії системи електронного адміністрування ПДВ у тестовому режимі платники податку самостійно зараховують на такі електронні рахунки кошти з власних поточних рахунків, відкритих у банківських установах, у сумах, необхідних для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань з цього податку, задекларованих ними в податковій звітності з ПДВ.

Відкриття та обслуговування електронних рахунків Казначейством здійснюється на безоплатній основі. Інформація про рух коштів на електронних рахунках платникам податку надається ДФС України за відповідним запитом платника на безоплатній основі без обмеження кількості запитів та у часі.

Система електронного адміністрування ПДВ не вносить кардинальних змін до загальних принципів справляння ПДВ, затверджених Кодексом. Норми Кодексу, які визначають коло платників ПДВ, об’єкт оподаткування, принципи формування податкових зобов’язань та податкового кредиту, залишаються незмінними.

Консультації щодо особливостей електронного адміністрування ПДВ, можна отримати  у фахівців Коломийської ОДПІ за тел. (03433) 2-27-30; 2-68-78.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ