друкувати


Руслан Панасюк: Провівши територіальну реформу, громада стане повноправним господарем на своїй території

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-13 09:05:43

В обдержадміністрації триває робота щодо напрацювання перспективного плану об`єднання територіальних громад області.

Сьогодні під час чергової спільної наради представників робочої групи та Офісу реформ обговорювалися пропозиції щодо добровільного об`єднання громад у Верховинському, Косівському, Калуському, Коломийському районах та Коломийській міській раді.

На переконання керівника апарату обласної державної адміністрації Руслана Панасюка, формування перспективного плану об`єднання територіальних громад Прикарпаття відбувається шляхом фінансово-економічних розрахунків та глибокого інфраструктурного аналізу районів. Перший ескізний проект плану мають на меті завершити впродовж наступного тижня.

Новоутворені громади, за словами Руслана Панасюка, будуть територіально наближені до людини та спільно з радами громад стануть повноправними господарями на своїй території.

"Реалізація реформи добровільного об`єднання громад гарантуватиме зростання фінансової забезпеченості територіальної спільноти. Здійснивши реформу, громада безпосередньо з державного бюджету отримуватиме медичну та освітню субвенції. Окрім того, зібрані місцеві податки, а саме: 60 відсотків ПДФО, плата за землю, акциз, - стануть основою місцевого бюджету, - наголосив керівник апарату ОДА. – Територіальна реформа є добрим кроком уперед від того рівня, на якому сьогодні перебуває село і селище".

Джерело: Коломийська РДА