друкувати


На Прикарпатті затримали підозрюваного у зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-12 04:30:22

Працівникам коломийської міліції знадобилося лише кілька годин,щоб встановити особу та затримати зловмисника, який познущавсянад 14-річною школяркою.

Напередодні поопівночі в міськвідділ міліції зателефонував мешканець одногоз сіл та повідомив, що його неповнолітню дочку побив та згвалтував невідомець.

Дитину з тілесними ушкодженнями було доправлено до лікарні, повідомляє СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Як розповів начальник Коломийського міськвідділу внутрішніх справ, майорміліції Остап Білейчук, від потерпілої правоохоронці довідалися, щозловмисник напав на неї близько 11 години вечора, коли вона сільськоювулицею поверталася від подруги. Дівчинка намагалася вирватися віднападника, але той кулаками змусив її підкоритися.

Тут же на вулиці вінзадовільнив свої статеві потреби, відібрав у неї мобільний телефон та деякіречі з одягу, а відтак залишив її.

Трохи оговтавшись від пережитого, восьмикласниця також повідомилапрацівникам міліції, що це був знайомий з вигляду хлопець та вказала йогоприкмети.

За описом правоохоронці отримали підстави перевіритипричетність до вчинення цього злочину кількох осіб, в тому числі 19-річногомісцевого мешканця.

Він не відзначався законослухняністю та вжепритягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майновихпосягань.Хлопця працівники міліції посеред ночі застали вдома, але він заперечувавсвою причетність до нападу на школярку.

Коли ж у кімнаті виявили телефон та особисті речі потерпілої дівчинки, він змушений був зізнатися у скоєному.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.152 (Згвалтування) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання у вигляді ув’язнення терміном від семи до дванадцяти років.Затриманому коломиянину оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: ЗМІСТ