друкувати


Коломийська ОДПІ: Земельні ділянки у різних районах населеного пункту, що відносяться до одного контролюючого органу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-28 06:45:36

Законом № 71 внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема плату за землю віднесено до місцевих податків та включено до складу податку на нерухоме майно.

Форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) та додатки до неї (далі — декларація), яку затверджено наказом Міндоходів України від 30.12.2013 р. № 865, передбачають заповнення коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі — КОАТУУ).

Отже, юридична особа, яка має у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, земельні ділянки на території різних населених пунктів (сіл, селищ, міст, областей), за їх межами або в різних районах одного населеного пункту (міста) (коди згідно з КОАТУУ різні) та перебуває на обліку в одному контролюючому органі, подає до такого контролюючого органу окремі податкові декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) щодо кожного коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ