друкувати


Коломийська ОДПІ:Дії платника податку у разі виходу з ладу касового апарату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-21 12:30:58

Основними причинами, які можуть призвести до виведення з ладу реєстратора розрахункових операцій є несправність, відсутність зв’язку та електропостачання господарської одиниці де його розміщено.

Проте виникнення таких обставин зовсім не означає, що розрахунки з покупцями треба припинити. Якщо РРО вийшов з ладу або тимчасово відключили електроенергію, здійснювати розрахункові операції можна без застосування основного реєстратора. При цьому існує два варіанти проведення розрахункових операцій:

- з використанням резервного РРО за умови, що він був належним чином зареєстрований в органах ДФС (якщо електроенергія є, але робочий РРО вийшов з ладу);

- з використанням розрахункової книжки, зареєстрованої в органах ДФС (у разі, коли електроенергії немає, або відсутній резервний РРО).

Зазначимо, що суб’єкт господарювання може працювати без основного РРО:

- у разі відключення електроенергії – не більше 72 годин (7 робочих днів);

- у разі виходу з ладу РРО – у період ремонту.

Варто зазначити, що у разі поломки РРО, центри сервісного обслуговування зобов’язані забезпечувати відновлення його роботи протягом 72 годин. Відповідальність, передбачена договором про технічне обслуговування за недотримання цього строку, покладається на ЦСО.

Також нагадуємо, що для платників єдиного податку третьої групи використання РРО, з 1 липня цього року, є обов’язковим. Щоб отримати детальнішу інформацію з цих, чи інших питань звертайтесь у Центр обслуговування платників Коломийської ОДПІ, за адресою м.Коломия, вул..Б.Хмельницького,3.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ