друкувати


"Спрощенці" Коломийщини сплатили у місцеву казну майже 5 млн. грн. єдиного податку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-08 01:42:55

"За січень-березень поточного року платниками, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплачено до місцевого бюджету 4,7 млн. грн. єдиного податку, що перевищує надходження за аналогічний період минулого року на 2 млн. грн.",- зазначив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Більше 74 % надходжень єдиного податку надійшло від підприємців – фізичних осіб. Юридичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, в свою чергу, сплатили 1,2 млн.грн. єдиного податку, що на 0,5 млн. грн. більше ніж торік.

 

За словами Івана Кирика, спрощена система є досить поширеною серед представників бізнесу Коломийщини. На цій системі оподаткування перебуває 3789 суб’єктів господарювання, а це майже 40% всіх платників, які знаходяться на обліку в інспекції. З них 3484 – фізичні особи - підприємці, та 305 юридичних осіб.

Нагадуємо, починаючи з 1 січня цього року для спрощенців діють чотири групи. Окрім того, збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій та другій групах, знижено ставку єдиного податку для платників третьої групи, а в четверту групу потрапили платники фіксованого сільськогосподарського податку, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ