друкувати


Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-08 10:24:10

Щороку перед літніми канікулами у загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладах співробітники Коломийського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області традиційно проводять "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності". Цьогоріч захід припав на 06-10 квітня. Рятувальники самі приїздять до дітей у навчальні заклади, або ж запрошують до себе у гості, та у цікавій і змістовній формі навчають дітей знанням і навичкам безпечної поведінки.

Рятувальники проводять заняття з дітьми, метою яких є робота, щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях та профілактично-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності населення.

06 квітня рятувальники Коломийщини завітали в гості до дошкільних навчальних закладів села Воскресинці та Гвіздець, де малюки ознайомилися з основними небезпеками, в які можна потрапити у повсякденному житті, дізналися як їх уникати, як діяти в екстремальних ситуаціях, зокрема, під час пожежі. Рятувальники навчали знанням і навичкам безпечної поведінки, розповідали про небезпеку ігор із сірниками, поводження вдома без дорослих та як правильно викликати Службу порятунку "101".

Крім того, були проведені заняття в загальноосвітніх школах села Воскресинці та Гвіздець, де під час відкритих уроків сконцентрували увагу учнів на правилах безпечної поведінки в побуті, під час відпочинку поблизу водойм та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Наприкінці зустрічей, для кращого засвоєння інформації, учням та вчителям вогнеборці вручили листівки та пам’ятки застережного характеру.

Правила безпеки життєдіяльності слід знати всім, а підростаючому поколінню особливо. Адже, як свідчить безжальна статистика, маленькі громадяни нашої держави, на жаль, дуже часто стають учасниками надзвичайних подій.

Джерело: Коломийська РДА