друкувати


В Коломиї буде "Студентський сквер"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-07 07:33:48

Сквер біля кінотеатру "Джерело" пустує вже дуже давно. В народі його прозвали "ямою". Там ввечері збирались гучні компанії і розпивали алкоголь. Бруд, поламані лавочки, сміття – недарма до скверу причепилась така назва. Трішки спокійніше стало після встановлення пам’ятника Івану Франку. Старі лавочки, точніше те, що від них залишилось, демонтували, залишили тільки ті, що поруч з колишнім кінотеатром.

"Чому сквер має пустувати?" - задались питанням депутати фракції "ВО "Батьківщина" в Коломийській міській раді. Розробку проекту взяв на себе Олег Дячук, депутат фракції: "Студенти не мають місця, де вони могли б відпочити, чи провести час між парами десь в центрі міста. Ми плануємо провести мережу wi-fi по периметру скверу, розмістити лавочки, викласти бруківкою пішохідні та вело доріжки, засіяти територію газоном. Посеред самого скверу буде розміщена сцена, де будуть проводити виступи молоді виконавці. Також біля кожної лавочки буде встановлена розетка, гаджети можна буде заряджати на місці"

На даний момент фракцією вже зареєстрований проект рішення. Згідно цього проекту скверу мають надати назву "Студентський сквер". До 1 червня має бути розроблений проект його благоустрою.

Ще один крок для вдосконалення нашого міста зроблений. "Студентський сквер" має стати дійсно культурним та сучасним місцем для відпочинку молоді. Такі сквери звичне явище в Європі. Залишається тільки сподіватись, що наші люди з вдячністю поставляться до такої ініціативи та що акти вандалізму оминуть цей сквер.

Автор: Яна Букреєва