друкувати


Громадська організація "Фонд пам’яті Андрія Федчука" виборола фінансову підтримку на конкурсі проектів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-03 12:55:58

Щорічно держава виділяє кошти на втілення в життя проектів, заходів чи програм, розроблених інститутами громадянського суспільства. Цього річ також було оголошено конкурс Управлінням молоді та спорту ОДА, згідно постанови Кабінету Міністрів України. З допомогою конкурсу обираються найкращі проекти, які відповідають усім вимогам та сприяють розвиткові молоді у різних напрямках.

Загальний фонд конкурсу становив 180 тисяч гривень. Вони були розподілені на 6 основних пунктів. Деякі з цих пунктів містили декілька підпунктів (лотів). Основними пріоритетними завданнями конкурсу були: формування національної самосвідомості та патріотичне виховання молоді; сприяння творчому, інтелектуальному, фізичному та духовному розвитку молоді, організація дозвілля молоді; забезпечення зайнятості та розвиток підприємницької діяльності молоді; формування правової культури та профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі, пропаганда здорового способу життя; соціальний захист та надання соціальної допомоги дітям та молоді; інтеграція молоді до європейської та світової молодіжної спільноти (міжнародне співробітництво).

Коломийська громадська організація "Фонд пам’яті Андрія Федчука" подала заявку на пункт 2.3 - підтримка обдарованих дітей та молоді, проведення творчих заходів та конкурсів, фестивалів в різних видах мистецтва, спрямованих на виявлення, підтримку та розвиток творчих здібностей дітей та молоді. Проект мав назву "Мистецький фестиваль студентської молоді "Покутські джерела". Він відповідав всім вимогам, які були вказані Управлінням молоді та спорту ОДА та був зареєстрований. Проте реєстрація була тільки початком.

24 березня відбувся відкритий захист проектів в Івано-Франківську. Окрім мистецького фестивалю, який був поданий Фондом, на той самий пункт був зареєстрований ще один проект. Представникам Фонду довелось поборотись за перемогу, та все ж проект був представлений гідно. Проте результати оголосили тільки 31 березня, залишаючи для представників громадських організацій інтригу.

Після декількох днів очікування представники громадських організацій знову зібрались, щоб почути результати. Проект ГО "Фонд пам’яті Андрія Федчука" переміг та отримав фінансування в 12 тисяч гривень. Згідно умов конкурсу, частка, яку має внести громадська організація становить 25% від суми фінансування, у випадку Фонду – 3000 гривень. Втілювати проект у життя будуть вже після вкладання договору між громадською організацією та Управлінням молоді та спорту ОДА.

Голова ГО "Фонд пам’яті Андрія Федчука" Сергій Федчук дуже задоволений результатом, адже це вперше Фонд подавав проект на конкурс: "Ми дуже раді, що змогли виграти. Коломия потребує таких фестивалів. Наша молодь перспективна, амбіційна та цілеспрямована. Саме тому їй потрібно допомагати розвиватись. Трохи згодом ми більш детально розповімо про свій проект та етапи його виконання."

Автор: Яна Букреєва