друкувати


Коломийські податківці - студентам про новації податкового законодавства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-01 10:30:55

Про особливості податкової реформи та новації податкового законодавства майбутнім бухгалтерам та фінансистам - студентам Коломийського політехнічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка" розповіла головний державний інспектор з питань комунікацій Коломийської ОДПІ Світлана Ілюк.

Вона розповіла про роботу Коломийської ОДПІ, її функції, завдання та сучасні електронні сервіси ДФС. Молодь також дізналася і про умови застосування різних систем оподаткування, про особливості справляння військового збору та застосування касових апаратів у 2015 році. Говорили і про нові податки: п’ятивідсотковий акцизний податок з роздрібної торгівлі пива, підакцизних товарів, нафтопродуктів, податок на нерухоме майно, та транспортний податок.

Цікавою темою на цьому заході була тема "Декларування доходів громадян за 2014 рік", в тому числі важливе питання для студентів – повернення частини податку з доходів фізичних осіб у разі права на податкову знижку при оплаті за навчання.

Під час спілкування зі студентами Світлана Ілюк зауважила, що перетворення служби з фіскальної на сервісну свідчить робота Центру обслуговування платників, де створено максимум зручностей: консультації фахівців, швидке обслуговування, кваліфікована допомога.

На згадку про зустріч студенти отримали буклет "Право на податкову знижку", "Декларування -2015". Загалом зустріч проходила у приємній атмосфері та дала молоді уявлення того як саме працює податкова система і як в майбутньому з нею співпрацювати.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ