друкувати


75-річчя з часу відкриття відзначив Коломийський педагогічний коледж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-03-30 11:05:16

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк у суботу побував у одному з найстаріших та найвідоміших навчальних закладів області – Коломийському педагогічному коледжі. 28 березня коломияни відзначали знаменну дату – 75 річчя з дня відкриття навчального закладу.

Адресуючи вітання від голови облдержадміністрації Олега Гончарука з нагоди свята, Ігор Пасічняк зазначив, що у коледжі впродовж років здобули знання понад 15 тисяч фахівців освітньої галузі України. Багато випускників закладу стали відомими педагогами, науковцями та громадськими діячами. Коломийський педагогічний коледж є відомим освітянським та культурно-мистецьким осередком на Прикарпатті.

Управлінець подякував всім, хто творив історію навчального закладу та продовжує в ньому виховувати нове покоління кваліфікованих педагогів.

На знак подяки за сумлінну працю Ігор Пасічняк спільно з першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Левицьким вручили викладачам коледжу нагороди.

Довідка:

Навчальний заклад розпочав свою діяльність ще у 1940 році. Спочатку він функціонував як педагогічна школа, в якій готували вчителів для початкової та середньої шкіл. У 1944 році відновлено діяльність навчального закладу вже як Коломийського педагогічного училища. З 1957 року в закладі розпочалася підготовка учителів співів і музики. У 1995 році педучилище реорганізоване в індустріально-педагогічний технікум, а ще через рік у ньому розпочалася підготовка фахівців із соціальної педагогіки та вчителів образотвочого мистецтва.

З 1 вересня 1999 року наказом Міністерства освіти і науки України на базі педагогічного відділення індустріально-педагогічного технікуму створено Коломийський педагогічний коледж як структурний підрозділ ПНУ ім. Василя Стефаника.

З вересня 2005 року у навчальному закладі проводиться підготовка бакалаврів за спеціальностями "Початкове навчання", з 2006 року – "Образотворче мистецтво" та "Соціальна педагогіка".

Рішенням сесії обласної ради з 1 січня 2014 року коледж виведений зі структури ПНУ ім. Василя Стефаника. На його основі створений Коломийський педагогічний коледж Івано-Франківської обласної ради.

Зараз у коледжі навчаються 750 студентів, підготовку яких забезпечує 91 викладач.

Джерело: Коломийські Вісти