друкувати


Платників Коломийщини проінформували про впровадження РРО.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-03-24 05:55:09

Про зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій розповіли під час чергового семінару з платниками податків. Захід пройшов за участю в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в області Івана Кирика, ГДРІ відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок ГУ ДФС в області Романа Гавриліва та директора ПП "Ека-Сервіс" Романа Різничука.

В ході семінару фахівець звернув увагу, що основною зміною є те, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи – підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи – підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО. При цьому зазначені зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону №71, вступають у силу: для платників єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року; для платників єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року.

Платники податків дізнались і про функціональні можливості та модифікації касових апаратів та механізму розрахунку акцизного податку в розрахункових операціях.

Про оподаткування доходів від підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями на загальній системі оподаткування, зміни в адмініструванні єдиного соціального внеску, військового збору, деклараційної кампанії-2015 розповіла начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксана Жураківська.

Зустріч податківців і платників пройшла в жвавому обговоренні нововведень. Присутні змогли отримати фахові відповіді та консультації щодо практичного застосування норм податкового законодавства.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ