друкувати


Платники єдиного податку третьої групи з липня 2015 року мають застосовувати у своїй діяльності РРО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-03-13 03:15:24

Відповідно до останніх змін, внесених до Податкового кодексу України, практично кожен платник єдиного податку має перейти на застосування касового апарату.

При цьому, вимоги щодо застосування касових апаратів набирають чинності:

- для платників єдиного податку третьої групи – з 01 липня 2015 року;

- для платників єдиного податку другої групи – з 01 січня 2016 року.

Зазначимо, що для платників єдиного податку, які використовують у своїй діяльності РРО, передбачений мораторій на перевірки. Зокрема, якщо платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 01.01.2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО відповідно до норм Податкового Кодексу України.

Не застосовуватимуть реєстратори розрахункових операцій лише платники єдиного податку другої і третьої груп (підприємці), які здійснюють діяльність на ринках, продають товари дрібно роздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також всі платники єдиного податку першої групи.

Нагадуємо, зазначені норми передбачені Законом України від 28.12.14 №71-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи".

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ