друкувати


"Спрощенці" Коломийщини сплатили до бюджету майже 4 млн. грн. податку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-03-11 10:05:39

Суб’єкти господарювання Коломийщини, які обрали спрощену систему оподаткування, за січень - лютий поточного року перерахували до місцевого бюджету 3,8 млн.грн. єдиного податку. Порівняно з минулим роком надходження зросли на 1,2 млн. грн. Про це повідомив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Переважна частина цієї суми надійшла від спрощенців – фізичних осіб. Від них бюджет отримав 2,7 млн. грн., що на 0,7 млн.грн. перевищує минулорічні надходження. Юридичні ж особи сплатили 1,1 млн. грн. податку, що на 0,4 млн. грн. більше, ніж торік. Нині на спрощеній системі оподаткування перебуває 3674 підприємців-фізичних осіб та 305 юридичних осіб.

Нагадаємо, що єдиний податок сплачується авансовими внесками за місцем податкової реєстрації платника. Нарахування цих внесків для платників єдиного податку І та ІІ груп здійснюється податковою інспекцією на підставі заяви такого платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності. Сплатити єдиний податок можна авансовим внеском за весь податковий період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного року.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ