друкувати


Створити в Україні першу висококомфортну платну тюрму пропонує прикарпатський депутат

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-03-10 09:55:45

Прикапатський депутат Юрій Романюк пропонує створити в Україні першу висококомфортну платну тюрму 1000 ув'язнених.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Фіртка.

"Пропоную уряду та ВРУ розробити та ухвалити відповідний Закон. Контрверсійна версія полягає в наступному: на кошти гранту ЄС збудувати першу в Україні висококомфортну тюрму для осіб, які НЕ скоїли злочини проти особистості (НЕ вбивці), які "залетіли" вперше(!!!), малолітки, за побутові злочини, господарські, економічні, службові, та інше… НЕ рецидивісти, НЕ сепаратисти, НЕ зрадники, тощо… - полегшений, ліберальний (як в Скандинавії чи країнах БеНіЛюксу) режим; - без "безпрєдєлу" охорони і начальства; під контролем громадськості та моніторингом Єврокомісії (ЄС); захист прав людини та ув"язнених; - з вільним доступом до буфету, їдальні, бібліотеки, інтернету, телевізору, мобільного телефону, інших благ цивілізації, магазину одягу, взуття …; - без обов"язку та примусу працювати; на повітрі не менше 6 годин/добу; - кімнатна/камерна система на 1/2/3/4 особи, з телевізором, інтернетом, бібліотекою, меблями, умивальником, унітазом, душом в камері (готельного типу); за покращення умов проживання - доплата: +10-20%; - вікна у внутрішній двір, сонце в камері, небо без проблем; - качалка, спортивний майданчик, стадіон, баскетбол, волейбол, тощо…;", - пише депутат.

Романюк переконує, такий проект можливий за єдиної умови: ув'язнений самий або його родина, спонсори, будь-хто повинен оплатити помісячно весь термін ув'язнення з розрахунку не менше 300 грн/доба.

"Триразове харчування входить в оплату з розрахунку =100 грн/доба, або 1/3 від добової оплати у випадку інфляції та девальвації грн. Бюджет тюрми за гроші спонсорів: 1 х 365 діб х 300 грн = 110 000 грн/рік; 1000 х 365 діб х 300 грн = 110 000 000 грн/рік; (сто десять млн. грн./рік). ЦЕ - майже 9+ млн./місяць. Держава - взагалі НЕ несе витрат на утримання частини контингенту ув"язнених", - написав Юрій Романюк.

Джерело: Фіртка