друкувати


Для учнів загальноосвітніх шкіл та гуртківців позашкільних навчальних закладів Коломийського району проведено заняття виїзної школи майстерності з образотворчого мистецтва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-23 02:46:19

З метою профорієнтації, з ініціативи Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Отинійською художньо-ремісничою школою спільно з кафедрою образотворчого мистецтва та реставрації імені Михайла Фіголя Інституту мистецтв ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" 18 лютого 2015 року проведено заняття виїзної школи майстерності з образотворчого мистецтва для учнів загальноосвітніх шкіл та гуртківців позашкільних навчальних закладів Коломийського району.

В програму занять школи входило:

- майстер-класи викладачів (Богдана Бойчука, завідувача кафедри, професора, члена національної спілки дизайнерів України; Володимира Сандюка, доцента кафедри, заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України та Романа Яцишина, доцента кафедри).

- представлення творчих робіт гуртківців школи;

- практичне заняття з виконання світлотіньового рисунку геометричних тіл та композиції «Мій край».

У відкритті заходу взяли участь Кісилейчук М.Д, головний спеціаліст відділу Коломийської райдержадміністрації; Дранчук В.В., директор ОДЦНТТУМ; Гальчук І.В., директор Коломийського БДЮТ та Григораш О.І., директор Отинійської ХРШ.

Метою заходу було збагатити знання учнів з образотворчого мистецтва, поглибити інтерес до художньої творчості. Даний захід зацікавив не тільки учнів, а й керівників гуртків, які теж для себе почерпнули щось цікаве і корисне.

Участь в майстер-класі приймало біля 40 учасників.

Для дітей була дуже важлива думка знаних художників щодо їх мистецьких навичок, а ще з цікавістю вони споглядали за вправністю нанесення окремих штрихів на їхні рисунки рукою досвідчених викладачів.

За результатами роботи школи-майстерності стало зрозумілим необхідність тісної співпраці кафедри образотворчого мистецтва та реставрації імені Михайла Фіголя з позашкільними навчальними закладами, що безумовно дасть поштовх до підвищення виконавської майстерності, впевненості в своїх силах та нового творчого пошуку в мистецтві.

В Отинійській художньо-ремісничій школі займаються діти як початківці, так і вихованці з вагомими творчими доробками. Зокрема свої персональні виставки презентували Слюсаренко Вікторія і Савчин Ірина.

Під час проведення заходу було проведено мистецьку акцію з передачі дитячих малюнків та власних виробів захисникам України.

Викладачі кафедри залишилися задоволеними від такого спілкування і сподіваються на частіші та масштабніші акції щодо пошуку талановитих дітей та залучення учнівської молоді до розвитку образотворчого мистецтва на Прикарпатті.

Джерело: Методичний центр управління освіти Коломийської РДА