друкувати


Чечетов залишиться під арештом до 14 квітня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-21 11:25:09

Печерський районний суд Києва обрав екс-нардепу Михайлу Чечетову запобіжний захід у вигляді арешту.

Згідно з повідомленням, Чечетов має залишатися під вартою до 14 квітня 2015 року або виплатитити заставу у розмірі 5 мільйонів гривень передає Укрінформ.

Михайла Чечетова підозрюють у зловживанні владою та службовій підробці. Висунуте йому звинувачення стосується організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за "диктаторські закони", повідомляє Zaxid.net.

Сам Чечетов заявив, що закони, які були ухвалені 16 січня, "були через 12 днів скасовані".

"Значна частина законів ухвалена повторно вже зараз, при нинішньому парламенті, при чинній владі. Тому хотілося б, щоб у цій справі не було політики - оце найголовніше", - на останок заявив екс-нардеп.

Нагадаємо, адвокат Михайла Чечетова Сергій Маляренко заявив про відвід слідчого судді Олесі Батрин через підозри у її необ'єктивності та упередженості. Проте суд відмовив у відводі судді.

Раніше Генеральна прокуратура України просила суд обрати Михайлу Чечетову запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 4 тис. 105 мінімальних зарплат, що становить майже 5 млн гривень.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура повідомила Михайлові Чечетову про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. 

Як відомо, Генеральна прокуратура розслідує кримінальні провадження, розпочаті за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді України за "диктаторські законопроекти", спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту.

Джерело: Коломийські Вісти