друкувати


Голова Коломийської РДА провів перше розширене засідання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-17 06:15:44

На діловому зібранні були присутні не тільки керівники підрозділів райдержадміністрації, сільські й селищні голови, а й представники всіх служб району: керівники управлінь, відділів, організацій та установ, громадські організації, активісти та засоби масової інформації. Насамперед на розширеному засіданні обговорили проблеми району та шляхи їх розв’язання.

І найперше, на чому зупинився очільник району Любомир Глушков, це боротьба з хабарництвом та корупцією у владних коридорах. Він наголосив, що ця проблема має бути викорінена, попросив – у жодному разі не йти врозріз із законом, та повідомив присутніх про те, що вже найближчим часом у райдержадміністрації запрацює «гаряча» лінія, головним завданням якої стане викриття хабарництва й корупції у владі. Очільник району також звернувся до працівників прокуратури, СБУ, інших правоохоронних органів, щоб вони, отримавши оперативну інформацію, виявляли зловживання щодо дачі хабара чи за влаштування на роботу, чи за вирішення будь-якого іншого питання, документували всі такі проступки та карали згідно з чинним законодавством. Він же їхній перший союзник у тому, щоб така людина, яка зловживає службовим становищем та бере хабар або ж проявляє інші корупційні дії, була притягнута до кримінальної відповідальності відповідно до ЗУ "Про корупцію" чи інших документів чинного законодавства. На розширеному засіданні заслухали практично всі служби. Бо всі вони мають ті чи інші невирішені проблеми.

292 випускники педагогічних вишів на черзі на роботу: Розпочали з освітян, адже там нагальні питання із завершенням будівництва загальноосвітньої школи в П`ядиках, яке вже не один рік жодним чином не вирішується. Приміщення ж зазнає руйнації, якщо й далі на нього махнути рукою. Потребують добудови й дошкільні установи в Шепарівцях та Рунгурах. Залишається проблемою й працевлаштування педагогів. У той час, як місця праці потребують 292 випускники педагогічних вишів, у школах району продовжують працювати вчителі, яким за 80.

Щоб увести в дію поліклініку, потрібно 14 млн. гривень: Головний медик Коломийщини Ірина Садов`як прозвітувала про проблеми в медицині. Потрібна чимала сума на добудову та введення в дію поліклініки, під питанням вузлова лікарня, яку передали на місцевий бюджет. Зупинилися й апарати вентиляції легень в реанімації лікарні, один же коштує понад 200 тисяч гривень. І такі кошти не передбачені в районному бюджеті. До того ж, розширили відділення діалізу, додатково встановивши ще три апарати штучної нирки (тепер є 11). Адже таких хворих не зменшується. Потребує охорони й приймальний покій, де часто-густо дебоширять безхатченки, люди в неадекватному стані, п’яні та просто без настрою.

Мобілізація проходить успішно: Про першу хвилю мобілізації доповів комісар Коломийського об’єднаного міського військового комісаріату Олег Пархоменко. Він, зокрема, наголосив, що мобілізаційна робота відбувається без збоїв, можна сказати, успішно. Мобілізовані вже проходять навчання в навчальних центрах Львівської області, куди невдовзі поїдуть працівники військкомату. Найперше для того, щоб на власні очі подивитися, як саме проходять навчання та як облаштовано побут мобілізованих.

Біля мосту виявлено сховок вибухівки: Голова служби безпеки Коломиї Роман Парфан повідомив про те, що вони працюють у плані виявлення терористичних груп та осіб, які здійснюють диверсійну роботу. Водночас доповів про виявлення їхньою службою сховку вибухівки біля нижньовербізького мосту. Заслухали на засіданні й інші служби та врахували побажання виступаючих.

Автор: Олеся Отта
Джерело: Коломийські Вісти