друкувати


Боєць АТО з Прикарпаття,який переніс 11 невдалих операцій, потребує допомоги (відеосюжет)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-09 05:02:42

Боєць Олег Івахнюк, поранений під Попасною, переніс 11 операцій, і після невдалого лікування потребує допомоги для реабілітації.

Журналісти Спільно ТВ намагаються допомогти Олегу зібрати гроші на лікування та реабілітацію. Олег родом з Калуша.Там, вдома, він здобував віру у нашу перемогу. Пройшов увесь Майдан, не зрадив своєї Батьківщини, пішов на її захист. 2 червня Олег з друзями записалися до батальйону "Донбас". Пройшли підготовку до лав військовослужбовців на полігоні та через місяць вирушили на Схід України, в зону АТО.

На жаль, служба тривала не довго. Герой отримав поранення біля міста Попасного. Поранення виявилося важким, три кулі в стегно. Початок лікування – спочатку в Артемівську, де Олегу дістали одну кулю, потім його направили до Харкова, де дістали ще дві кулі. 24 липня Олега привезли в Київський Військовий госпіталь, де почався основний етап лікування. На 3 день зробили операцію. Лікар повідомив, що все нормально, але потрібно ще оперувати. Загалом же Олег переніс 11 операцій. Після останньої ноги в хлопця відмовили повністю аж до грудей. Виявилося, зробили щось не те, в спинний мозок вводили рідину чи знеболювальне у великій кількості, ось організм і не витримав…

Цей період дався Олегу важко, як було відчути себе безпомічним, коли ще годину тому міг вставати. Та дякуючи підтримці рідних та волонтерів, допомога прийшла вчасно. До Олега почали приходити волонтери, журналісти та звичайні люди. Фінансова підтримка теж виявилася доречною, але недбалість медперсоналу дала про себе знати, почалися пролежні, які ніхто не лікував.

Шлях до одужання був тернистим. Навіть приватна клініка "Оберіг" не виявилася діючою. Два тижні на лікуванні нічого не змінили. Лише тут, в інституті Ортопедії допомогли. Вилікували пролежні, відновили масажні процедури. Звідси Олег попрямує до Кракову, на реабілітацію.

Номер рахунку Олега: 4149497809921416

 

Джерело: Коломийські Вісти