друкувати


Перші енергозберігаючі реформи відбуваються у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 05:35:58

Невблаганні морози завітали в наш край раніше назначеного строку. Ціна на газ змушує руки опуститись та шукати альтернативу. Уряд розпочав державну програму із додаткового встановлення котлів на альтернативному паливі. Основним видом палива мали б стати альтернативні види, а газ залишався б резервним. До 2017 року всі державні котли мають бути переведені на тверде паливо. Такі зміни вже торкнулись Коломиї.

"Усвідомлюючи те, що основна частина енергоресурсу імпортується з, на жаль, ворожої Російської Федерації, те, що гривня ще нескоро досягне стабільності, а також загальновідомі факти допомогли прийняти рішення про необхідність реального переходу на альтернативне енергопостачання." - зазначив Сергій Федчук, голова фракції "ВО "Батьківщина" в міській раді. – "З простої ідеї це переросло в розуміння того, що дане завдання є дуже складним та масштабним. Як і в багатьох хороших справах, значну роль відіграв випадковий, на перший погляд, чинник. Після спілкування з колегою та товаришем Олександром Левицьким по даній темі, я дізнався про існування такої державної програми. Ознайомившись з нею, я поставив собі за мету обов’язково реалізувати або хоча б започаткувати реалізацію енергетичних змін в нашому місті."

Олександр Левицький наголошує, що, незважаючи на скрутний час, потрібно продовжувати розвивати Україну в усіх галузях, допомагати їх ставати сучасною державою, адже воїни, що перебувають в зоні АТО, борються саме за таку країну. Пан Левицький дуже радий, що у Коломиї активно підтримують реформи, необхідні для розвитку та незалежності України: "Мене дуже тішить, що в лиці Сергія Федчука я отримав підтримку в реалізації настільки необхідного для нашої Батьківщини проекту!"

Реалізація задуманого не залишилась тільки в планах. За словами Юрія Зінька, керівника КП "Житлотеплосервіс-1", в розробці проектна документація встановлення котлів за адресами вул. Лисенка 28 та бул. Лесі Українки 12а. Пан Зінько зазначив, що якщо в 3 декаді котли будуть в наявності, то в січні дані котельні запрацюють на дровах, що суттєво зекономить споживання газу. На цей проект вже виділено понад 600 тисяч гривень.

Автор: Яна Букреєва