друкувати


Нові вікна бережуть тепло

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 11:38:04

Батькам, як нікому, відомі холодні будні своїх дітей в осінньо-зимовий період. Особливо тим, чиї дітки ходять в садок. У когось є можливість забрати дітлахів раніше, а у когось нема. Не секрет, що головним аспектом збереження тепла в приміщенні є вікна. На жаль, багато приміщень дошкільних закладів досі залишаються з дерев’яними вікнами, в яких з роками з’явились величезні шпарини. Підручні засоби для утеплення вікон не можуть повністю допомогти у вирішенні проблеми крижаних вікон. Держава і рада була б допомогти, але, як часто це буває, не завжди виходить. Хоча трапляються дива.

Коломийська ДНЗ №11 таки вдалось дочекатись омріяної заміни вікон та даху закладу. Пані Ольга Зелик, завідувач садочка, розповіла, що з відповідним зверненням звернулись до депутата Верховної Ради Руслана Зелика та депутата Івано-Франківської обласної ради Олександра Левицького.

Пан Левицький дуже вдячний працівникам дошкільного закладу за терпіння у вирішенні їх проблеми, адже давно обіцяли допомогти із заміною вікон та даху. Обласний депутат задоволений співпрацею, яка існує на місцевому та обласному рівнях між депутатами та обіцяє продовжувати робити корисні та добрі справи на благо Батьківщини. Також він додав, що скоро заміна вікон відбудеться ще в декількох дошкільних закладах Коломиї.

Представник бюджетної комісії Віктор Будзінський, депутат від фракції "ВО "Батьківщина" в міській раді зазначає: "Ситуація з місцевим бюджетом завжди непроста. І всім очевидно, що за останній рік вона не полегшилась. Слід зазначити, що в даній ситуації ефективними можуть бути тільки ті дії, до яких прикладається командне зусилля. Ситуація по заміні вікон та даху у дошкільному закладі є цьому яскравим прикладом. Саме завдяки спільним зусиллям депутатів обласного та міського рівнів дозволили реалізувати цей настільки необхідний проект. Це є одним з мноментів в роботі команди "ВО" "Батьківщина" в Коломиї."

"Ми і самі не вірили, що нам вдасться", - зізнається пані Ольга, - "та наш заклад отримав-таки омріяні вікна та дах". Разом із замінами прийшло і довгоочікуване тепло. У групах тепер не нижче 20 градусів тепла, а батьки не можуть натішитись комфорту та дуже вдячні за допомогу.

Автор: Яна Букреєва