друкувати


Відродження недільної школи у мікрорайоні Леонтовича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 09:07:56

При церквах існують недільні школи. Чимало коломийських дітей відвідують їх. І саме батькам цих дітей, як нікому, відомі потреби таких шкіл. Без благодійної допомоги недільні школи при маленьких храмах не можуть існувати.

Рік тому у мікрорайоні Леонтовича працювала недільна школа для діток при Храмі святих рівноапостольних Константина та Єлени. Діти вивчали молитви, вчились, як відрізнити добро від зла, бути чемними, вірними, щедрими, допитливими тощо. Вони слухали історії з Біблії, читали вірші, співали, малювали, майстрували, бавилися. Обов'язковою в програмі була фізкультхвилинка. Протягом декількох хвилин діти гралися в активні ігри на свіжому повітрі, якщо, звичайно ж, дозволяла погода. Доки діти гралися надворі, дорослі накривали невеличкий солодкий стіл. На той час недільну школу відвідувало близько 50 дітей.

Проте скрутні часи прийшли і до цих дверей. Скромному приходу не вистачало коштів на утримування школи. Її довелося закрити. Та недовго школа пробула без учнів. З`явилися й у неї свої опікуни та доброчинці. Зокрема, голова громадської організації "Фонд пам’яті Андрія Федчука" та голова депутатської фракції "Батьківщина" в міській раді Сергій Федчук радо відгукнувся допомогти відновити недільні заняття. Разом із настоятелем храму отцем Василем він домовився про подальшу співпрацю. Тож у планах – організація поїздок та екскурсій, а ще різноманітних заходів. Цікавинкою стало й те, що діти створюють свій ляльковий театр під турботливим наглядом дорослих. Сергій Федчук, закупивши необхідні матеріали та ляльки для вистав, особисто передав їх недільній школі. Декорації діти розмальовували самі. Нині вже тривають репетиції кількох вистав. Після того, як діти вивчать певну кількість казок, вистави зможуть показувати у школах та садках міста. Про це обіцяє потурбуватися Сергій Федчук. Він також пообіцяв всіляко сприяти розвитку недільної школи, адже вважає духовне виховання одним з найважливіших аспектів життя.

Школа активно працює від жовтня 2014 року. Отець Василь, настоятель храму та викладач школи, щиро сподівається, що незабаром ще більше дітей зможе відвідувати школу.

Автор: Яна Букреєва