друкувати


Коломийські податківці провели нараду щодо податкових новацій для органів місцевого самоврядування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-29 10:45:20

 "Перед головами сільських та селищних рад району стоїть нелегке, але термінове завдання:  прийняти виважені рішення про встановлення на своїх територіях обов’язкових податків. Тому,  з органами місцевого самоврядування проводиться системна роз’яснювальна та організаційна робота з питань впровадження змін до бюджетного та податкового законодавства", - відкриваючи нараду, зауважив в.о.начальника Коломийської ОДПІ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Місцеві ради в межах своїх повноважень мають вирішити питання щодо встановлення  єдиного податку,  податку на майно в частині транспортного податку і плати за землю. Окрім того, вони вирішують питання щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору.

На заході наголосили і на впровадженні нового податку - акцизного з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів, ставка якого встановлюється місцевими органами влади у розмірі 5% від обсягу реалізації.

Зустріч пройшла в жвавому обговоренні нововведень. Звичайно, як і будь-яка новація, податкова реформа викликала багато запитань, зорієнтуватися в яких допомогли податківці. Розпорядники коштів місцевих бюджетів  вирішили, що основний фінансовий документ, за яким житиме район у 2015 році, прийматиметься на найближчих сесіях сільських та селищних рад.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ