друкувати


Горів будинок волонтерів на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-24 02:00:09

На Івано-Франківщині згорів будинок, у якому були троє малолітніх дітей та їхня мати. Спалахнуло раптово, коли люди спали. Врятувало сім'ю справжнє диво: зовсім випадково лихої миті повз проїжджав односелець.

Пожежа спалахнула в хаті під ранок. Господарка обійстя та троє її дівчаток у цей час міцно спали. Все могло закінчитися трагічно, та повз будинок проїжджав їхній односелець Михайло, передає НТН.

Чоловік каже - зазвичай їде іншим маршрутом, та цього разу чомусь повернув на цю дорогу.

Михайло Жарський, рятівник:

- Їхав до друга сюди, на дачі, його забрати на роботу, бо я помагаю їм там по роботі. Поїхав по цій вулиці Назарія Яремчука. Обично я їду по Січових Стрільців, а поїхав по Назарія Яремчука. Доїжджаючи до будинка, я побачив, що верх червоніється шифер. Під'їхав ближче - бачу, то горить, криша горить.

За кілька секунд пан Михайло зрозумів - будинок палає. Він негайно кинувся до оселі.

Михайло Жарський, рятівник:

- Я з бідою відкриваю ті ворота, бо важко було, вони були закриті, і по вікнах почав гримати, по дверях, розбудив хазяйку і сказав їй, щоб вона швиденько збирала своїх дітей і речі, документи, і виходила на вулицю, бо її хата горить. Вона не могла в це повірити.

Наталя Галяревич, постраждала:

- Дві дочки спали в одній кімнаті, я з меншою - в другій кімнаті. Мені в ту ніч не спалося, я майже не спала. Потім почула шум, як хтось стукає. Не стукає, а гримає в двері чи у вікна, я не пам'ятаю. Я відкрила двері, той мужчина сказав, що у мене горить хата.

Поки жінка виводила дітей, до палаючого будинку позбігалися сусіди. Проте, з вогнем люди не впоралися. Багатодітна родина втратила житло. Найімовірнішою причиною пожежі фахівці вважають коротке замкнення електромережі.

Михайло Жарський, рятівник:

- Прибуло 3 пожарних машини. Вони вилили 2 машини води і машину піни. Дах вигорів повністю, лишилися фрагменти кроквів і шиферу. То вигоріло все. Лишилася жінка з трьома дітьми серед вулиці серед зими.

Та багатодітна мати радіє - адже всі живі-здорові. Жінка не втомлюється дякувати чоловікові, що врятував їм життя.

Наталя Галяревич, постраждала:

- Я хотіла би подякувати нашому рятівникові, який, якби не вчасно втрутився, який побачив і не врятував би нас тоді, не знаю, як би розвивалися події.

Тимчасово погорільці оселилися в родичів. Громада села обіцяє допомогти багатодітній родині відбудувати житло.

Джерело: ТРИМАЙ KURS