друкувати


Нові подробиці масового вбивства у Микуличині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-24 10:00:45

В Івано-Франківську відбувся спільний брифінг прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка та заступника начальника слідчого управління УМВС Олександра Бойчука. Під час брифінгу правоохоронці поінформували журналістів про хід розслідування масового вбивства у Микуличині.

 Нагадаємо, 16 грудня близько 23 год у чергову частину Яремчанського МВ УМВС надійшло повідомлення від місцевого жителя села Битків Надвірнянського району, що при плановому об’їзді нафтоперекачувальної станції в с. Микуличин Яремчанської міської ради знайдено трупи 5 осіб, троє з них - діти. 

Наразі офіційна версія слідства - вбивство чотирьох осіб із подальшим самогубством. Втім правоохоронці не відкидають версії про вбивство родини, але значних доказів цього немає.

 "Ми вважаємо, що стріляла жінка, адже в нас немає доказів, що спусковий курок тримав чоловік. Усі порохові гази на руках у жінки, в чоловіка вони відсутні. Ми відкинули участь третіх осіб, бо їх швидше за все не існує. Свідки до трагедії за результатами експертизи непричетні. На місці події слідів на землі окрім 5 вбитих не було. Лише діти та дорослі", - зазначив прокурор Ігор Настасяк.

За словами заступника начальника слідчого управління УМВС Олександра Бойчука, правоохоронці відпрацювали весь маштаб роботи - свідків, очевидців і всіх осіб, які б могли бути причетні до вбивства. Наразі чекають на результати усіх експертиз.

 "Ще немає всіх експертиз, але у тілах вбитих не було виявлено жодних психотропних речовин", - зазначив Олексанр Бойчук.

 Окрім того, за результатами експертиз з`явилися сумніви в адекватності дій дорослих, тому зараз вивчаються лікарняні картки потерпілих. 

 Також, за словами правоохоронців, у однієї із потерпілих сторін були невиконані боргові зобов`язання (кредит). Саме це, на думку правоохоронців, могло бути причиною самогубства.

Джерело: Правда.if.ua