друкувати


Яценюк доручив підготувати план на випадок переходу економіки на воєнні рейки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-23 03:30:12

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від керівників регіонів підготувати мобілізаційні плани на випадок екстреного переходу економіки на воєнні рейки.

"На превеликий жаль, не всі області поставилися до цього питання відповідально. Вимагаю від усіх, щоб кожна область надала остаточний мобілізаційний план національної економіки на випадок того, якщо нам буде необхідно повністю переходити на воєнні рейки", - сказав прем’єр-міністр на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій і силовиками.

Крім того, прем’єр закликав голів областей починати кожен робочий день з наради із силовими відомствами для оцінки ситуації.

"Я на постійному з вами контакті. Ваше завдання - спілкуватися з людьми і пояснювати людям, що якщо по вулицях ходять міліціонери, то це означає, що ми забезпечуємо безпеку. Ваше завдання - повна координація роботи. Ситуація непроста, але наше завдання, щоб ми почувалися в безпеці і ті ключові об’єкти інфраструктури країни, які мають стратегічне значення для міста, області і держави в цілому, повністю охоронялися", - сказав Яценюк.

Він також доручив головам облдержадміністрацій створити бригади з реагування на техногенні події і випадки, які можуть мати ознаки "надзвичайних".

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов, який був присутній на нараді, заявив, що на сьогоднішній день в Україні стає реальною терористична загроза, і керівництво держави, як і влада на місцях, має вжити заходів для протидії їй.

На початку тижня в Харкові біля Московського райсуду стався вибух, внаслідок якого були поранені 13 людей. Прокуратура попередньо кваліфікувала вибух як "теракт". Упродовж останніх місяців у Харкові сталися кілька вибухів: на залізниці, біля військових об’єктів і в кафе.

Джерело: Радіо Свобода