друкувати


Івано-Франківщина отримала гуманітарну допомогу з Угорщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-19 01:30:11

За сприяння почесного консульства Угорщини в Івано-Франківській області Прикарпаття отримало кілька тонн гуманітарної допомоги. Частину обіцяють передати бійцям 90-го батальйону, який знаходиться в Донецькому аеропорті.

Про це сьогодні, 19 грудня, повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Роман Мельник, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

"Дуже символічно, що сьогодні, на День святого Миколая ми отримали допомогу від наших сусідів. Ми їм щиро вдячні за це угорській стороні", - сказав Мельник.

Серед вантажу медикаменти, спецодяг для медиків та продукти харчування. Частину вантажу обіцяють передати в зону АТО. Решту – розподілити між мед закладами Прикарпаття.

"Україна та Угорщина поглиблюють міжнародне співробітництво. Це не перша наша допомога для українцям. От сьогодні ми маємо змогу передати гуманітарну допомогу для Івано-Франківщини. Це не остання допомога, яку ми передамо", - сказав генеральний консул Угорщини Єжи Бачкай

Окрім того, за словами угорського політика, в Будапешті у військовому госпіталі відбувається реабілітація українських солдат.

Джерело: Бліц-Інфо