друкувати


Міністерство освіти формуватиме імідж України у світі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-18 04:30:33

Міністерство освіти і науки України та українські громади за кордоном спільно працюватимуть над формуванням позитивного іміджу України в світі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

Головні напрямки такої співпраці були окреслені під час конференції "Формування позитивного іміджу України через можливості українців за кордоном", ініційованої Українською Всесвітньою Координаційною Радою. Участь в обговоренні взяли керівники МОН, українські парламентарі, а також представники українських закордонних громад з Польщі, США, Греції, РФ, Італії та інших країн.

Сергій Квіт зауважив, що сьогодні в Україні немає сформованої державної політики щодо діаспори та автохтонних українців у світі, зокрема, стосовно збереження та популяризації української мови й культури за кордоном. Однак, зараз необхідно робити в цьому напрямку великі структурні зміни, у тому числі – й Міністерству освіти і науки. На сьогодні МОН надає українським дітям з-за кордону квоти на навчання в Україні. А також цього річ, спільно з Українською Всесвітньою Координаційною Радою, було ініційовано конкурс "Кращий вчитель української мови за кордоном".

За словами заступника міністра Павла Полянського, для Міністерства освіти і науки важливо, аби участь в цьому конкурсі взяла якомога більша кількість вчителів, тому умови конкурсу були максимально спрощені. Його переможці стоятимуть на одному рівні з усіма переможцями Всеукраїнських конкурсів. Окрім того, Полянський зазначив, що міністерство готове забезпечувати українські громади та вчителів за кордоном будь-якою кількістю українських підручників, необхідних для навчання дітей.

Представники українських громад також звернули увагу на низку проблем, вирішення яких можливе і без жодних фінансових затрат, головне – виявити увагу та спільно докласти зусилля. Приміром, це може бути відзнака Україною визначних українців за кордоном.

Насамкінець, учасники погодилися, що сьогодні, зважаючи також на агресію та інформаційну війну Росії проти України, вкрай необхідні масштабна співпраця української держави та українських громад за кордоном.

Джерело: Освіта.ua