друкувати


450 українців навчатимуться у Польщі безкоштовно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-18 02:30:01

Міністерство освіти і науки України повідомляє про початок прийому заявок на участь у другому етапі стипендіальної програми Уряду Республіки Польща "Польський Еразмус для України" на 2014/15 навчальний рік. Навчання студентів і аспірантів, які будуть відібрані польською стороною, проходитиме за рахунок державного бюджету Республіки Польща.

Другий етап передбачає навчання 400 студентів та 50 аспірантів у польських вищих навчальних закладах протягом двох семестрів. Мова навчання – польська. У разі якщо студенти не володіють польською мовою, вони будуть зараховані до центрів вивчення мови при університетах терміном на один семестр та розпочинатимуть безпосереднє навчання з наступного семестру. Володіння англійською мовою є бажаним, але не обов’язковим.

Програмою передбачені наступні профілі навчання: державне управління, європеїстика, економіка, адміністрація, технічні науки (за винятком медичних напрямків, академій мистецтв і сучасної філології). Студенти, які навчаються за спеціальністю "полоністика" будуть допущені до подачі заявок.

Оновлений список польських університетів, що прийматимуть студентів за зазначеними напрямками, буде розміщено на сайті Міністерства освіти і науки після отримання такого списку від польської сторони. З попереднім списком університетів-учасників можна ознайомитись за наступним посиланням.

Після закінчення програми учасники зобов’язані повернутися в Україну для завершення початого циклу навчання у своєму навчальному закладі.

Відповідно до умов, визначених польською стороною, заявки можуть подавати кандидати, які не мають польського громадянства, не мають дозволу на постійне перебування у Польщі, мають підтвердження про закінчення 2-го курсу навчання ВНЗ України (для навчання на бакалавраті у Польщі), або 4-го курсу навчання (для навчання в магістратурі у Польщі).

Середній бал кандидатів з трьох основних предметів спеціальності має бути на рівні щонайменше "добре".

Кінцевий термін подачі заявок – 6 січня 2015 року. До 23 січня МОН підготує список кандидатів рекомендованих до участі у кваліфікаційних співбесідах, які проводитимуться у Києві спільно з представниками МОН України та Міністерством науки і вищої освіти Республіки Польща.

Про детальні умови участі у конкурсі та формування комплекту документів читайте на сайті Міністерства освіти і науки за наступним посиланням.

Джерело: Освіта.ua