друкувати


Прикарпатським медикам необхідно мати у лікарнях електрогенератори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-05 02:00:59

Сьгодні, 5 грудня,  у приміщенні Івано-Франківської ОДА відбулася нарада щодо стабільного енергозабезпечення області. У ній взяли участь представники обласної влади, голови районних держадміністрацій та дирекція підприємства "Прикарпаттяобленерго".

Обласні енергетики повідомили, що в Івано-Франківській області, як і у всій країні, введено в дію Графіки аварійних вимкнень електропостачання через виникнення дефіциту потужності в єдиній енергосистемі України для збереження її цілісності. Дефіцит виник через аварійну зупинку енергоблоку на Запорізькій АЕС, а тої кількості  електроенергії, що виробляється електростанціями, недостатньо. 

У Графіках аварійних вимкнень споживачі поділені на 10 черг - перші п’ять - підприємства, другі п’ять - населення. Яку чергу вимикати і, коли її вмикати, визначає ДП "НЕК "Укренерго". Обласний диспетчер зобов’язаний протягом 15 хвилин з моменту отримання вказівки виключити споживачів.

Аби уникнути позаштатних ситуацій, таких як, наприклад, відключення електрики у коломийській лікарні під час операції, Роман Мельник, директор департаменту охорони здоров'я ОДА, попросив заздалегідь інформувати про вимкнення електроенергії у медичних закладах. На це представники "Прикарпаттяобленерго" відповіли, що технічної змоги зробити це немає, а сповіщення проводиться паралельно із відключенням за допомогою СМС. Натомість медикам потрібно перевірити наявніть альтернативних джерел енергії у медзакладах.

Джерело: Галицький Кореспондент