друкувати


ОБСЄ: створення Міністерства інформації в Україні є загрозою для свободи ЗМІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-03 02:45:57

В Організації з безпеки і співпраці в Європи заявляють, що створення в Україні Міністерства інформаційної політики несе загрозу для свободи діяльності засобів масової інформації. Про це представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятовіч написала в Twitter.

"Ініціатива створити Міністерство з інформації є явною загрозою свободі медіа, це не є способом, щоб протистояти пропаганді", - написала вона.

За словами Міятович, вона має намір завтра обговорити створення нового міністерства з головою МЗС України Павлом Клімкіним.

Влада ініціювала створення в структурі Кабміну Міністерства у справах інформаційної політики, і 2 грудня Верховна Рада вже призначила Юрія Стеця міністром інформполітики.

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" закликала народних депутатів України відмовитись від створення Міністерства інформації. "Втягнення влади в інформаційну політику буде кроком назад, що відкриє шлях до крайнощів", - сказав генеральний секретар "Репортерів без кордонів" Крістоф Делуар.

Джерело: Радіо Свобода