друкувати


Коломийська ОДПІ закликає роботодавців сплачувати ЄСВ своєчасно!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-02 11:45:28

Підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, приватні підприємці, які використовують працю найманих працівників, сплачують нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не пізніше 20 числа наступного місяця. Саме тому нараховані за листопад поточного року суми єдиного внеску слід заплатити не пізніше 20 грудня 2014 року. 

Водночас при кожній виплаті заробітної плати, на суми якої нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум роботодавці зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). Авансові суми єдиного внеску перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі.

За несплату, неповну сплату ,несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), нараховується штраф у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум та пеня у розмірі 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

За дорахування органом фіскальної служби або платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску до платника буде застосовано штраф у розмірі 5% зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який дораховано таку суму, але не більш як 50 % суми дорахованого єдиного внеску.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ