друкувати


НБУ вирішив продовжити дію валютних обмежень ще на три місяці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-01 03:00:00

Національний банк України (НБУ) вирішив продовжити дію валютних обмежень, передбачених постановою центрального банку №540, ще на три місяці.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело у фінансових колах, про відповідні рішення банкірів було попереджено під час наради в Нацбанку в понеділок.

"Постанова №540, термін дії якої збігає завтра і яка обмежувала низку операцій на валютному ринку, продовжується на наступні три місяці з усіма обмеженнями. З метою залучення валютних заощаджень населення банкам цією ж постановою дозволений випуск іменних депозитних сертифікатів на термін від шести місяців і більше", - сказав співрозмовник "Інтерфакс-Україна".

За його словами, регулювання звернення іменних депозитних сертифікатів не потрапляє під обмеження, але в цьому випадку мова піде про готівкові валютні кошти, за які клієнти банків купуватимуть такі інструменти.

Окрім цього, за його словами, починаючи з 2 грудня, зростає відповідальність банків за реальність котирувань.

"Банк на щоденній основі направляє до НБУ котирування курсу, за яким він планує працювати впродовж поточного дня, і здійснює торги лише за цим котируванням, не маючи права на зміну", - пояснив нові вимоги співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, постанова НБУ №540 обмежує видачу готівкових коштів через каси і банкомати на рівні 150 тис. грн на добу.

Джерело: Інтерфакс-Україна