друкувати


Обласна влада обіцяє сприяння прикарпатським правоохоронцям у сфері боротьби із корупцією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-27 05:30:44

Вчора, 26 листопада, в залі засідань прокуратури області відбулася міжвідомча нарада з питань запобігання та виявлення корупції.

Участь у заході взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Семко, керівники правоохоронних та контролюючих органів. Під час засідання обговорили стан протидії корупційним зловживанням на Прикарпатті. Було досягнуто домовленостей щодо узгодження та координації дій між відомствами. Володимир Семко запевнив присутніх, що обласна влада сприятиме діяльності відповідних структур, спрямованій на боротьбу з корупційними злочинами.

Як повідомили представники облдержадміністрації, у структурних підрозділах облдержадміністрації, районних державних адміністраціях та виконавчих комітетах міст обласного значення систематично проводяться навчання державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо вивчення норм антикорупційного законодавства. У постійному режимі здійснюється аналіз нормативно-правових документів, виданих облдержадміністрацією, на відповідність вимогам Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», проходять експертну перевірку проекти нормативно-правових актів, що розробляються структурними підрозділами ОДА, з метою виявлення фактів, які призводять чи можуть призвести до вчинення корупційних правопорушень.

Варто зазначити, що в Івано-Франківській області діє регіональна цільова програма запобігання і протидії корупції, а порушень вимог антикорупційного законодавства не виявлено

Джерело: Правда.if.ua