друкувати


На Прикарпатті схвалено проект обласної Програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-25 03:15:12

Ініціатори і розробники програми департамент соціальної політики облдержадміністрації та обласна організація Українського товариства сліпих очікують від реалізації програми поліпшення соціального захисту, охорони здоров'я та реабілітації людей з вадами зору, створення безперешкодного доступу до об'єктів соціальної інфраструктури, покращення транспортного обслуговування інвалідів зору, проведення просвітницької роботи та забезпечення участі інвалідів зору в культурному житті суспільства.

Фінансування Програми здійснюватиметься з обласного і місцевих бюджетів, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України. Обсяг фінансування складає 480 тис. грн.

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук розпорядженням про схвалення проекту Програми доручив департаменту фінансів ОДА при формуванні обласного бюджету, виходячи із можливостей дохідної частини, враховувати бюджетний запит департаменту соціальної політики облдержадміністрації щодо виділення коштів для реалізації Програми. Проект Програми подадуть на розгляд сесії обласної ради.

Довідково

У ході реалізації обласної Програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2010-2014 роки за рахунок коштів місцевих бюджетів надавалися пільги людям з вадами зору: 50-відсоткова знижка на оплату за житлово-комунальні послуги інвалідам I групи та 40-відсоткова знижка − інвалідам зору II групи на суму 1021,01 тис. грн.

Інваліди I групи зору та особи, які їх супроводжували, користувалися правом безкоштовного проїзду на міських і приміських маршрутах автотранспорту всіх форм власності.

Джерело: Івано-Франківська ОДА