друкувати


Німецькі благодійники подарували Франківському Карітасу авто для неповносправних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-24 02:00:48

У благодійному фонді "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" відбулася урочиста передача спецавтомобіля для перевезення неповносправних благодійниками із Карітасу єпархії Фульда (Німеччина).

Урочиста передача транспортного засобу відбулася за участю офіційної делегації з Німеччини, представників Івано-Франківського Карітасу та митрополита Володимира Війтишина. 

Подароване авто — 8-місний мінівен марки "Форд", у якому неповносправні люди почуватимуться комфортно. Кілька років тому Карітас Фульди вже подарував подібне авто, але його недостатньо, щоб перевозити усіх неповносправних. "Сьогодні Карітас опікується 30 неповносправними людьми та ще 30 інвалідами, які мешкають у геріатричному пансіонаті, -- розповів отець Володимир Чорній, директор БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ". Авто необхідне, щоб відвезти дітей на екскурсію, на тренінг, чи забрати неповносправних з геріатричного пансіонату і перевети до Карітасу, де вони працюють у творчих майстернях. Раніше ми винаймали такі спецавто, але це було дорого, крім того, Карітас був залежний від служби, яка організовує перевезення і мав підлаштовуватись під їхні можливості.", 

Представник Карітасу Фульди доктор Крістіан Шарф розповів, що у Фульді таких машин для неповносправних аж 130 і інваліди чуються цілком комфортно, на рівні з іншими членами суспільства.

"Вони мають можливість мешкати не лише у сім’ях, але й в спеціальних помешканнях, облаштованих для потреб неповносправних, можуть вільно пересуватися містом, працюють у майстернях і заробляють власні кошти. Але громаді потрібен час, щоб звикнути до цього і до життя з неповносправними. В Івано-Франківську я раніше разом з неповносправними брав участь у тренінгу, коли вони на громадському транспорті самостійно їздили в місто, потім вони готували їжу на кухні Карітасу. Багато праці вже зроблено і Івано-Франківськ - на доброму шляху. Сподіваюся, що це авто допоможе кращій інтеграції неповносправних у суспільствто", - наголосив доктор Крістіан Шарф. 

Карітас єпархії Фульда з 2009 року підтримує партнерські стосунки з Івано-Франківським Карітасом і допомагає йому розбудовувати структури для роботи з молодими неповносправними людьми і членами їх сімей як в Івано-Франківську, так і в районах Івано-Франківської області, зокрема, у Богородчанах, Бурштині та Отинії. За 5 років співпраці Франківський Карітас отримав на роботу з неповносправними від Карітасу Фульди 43 тисячі євро.

Джерело: Тримай курс