друкувати


Україна сподівається на скасування віз під час головування Латвії в Раді ЄС, - Семерак

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-21 04:45:08

Україна сподівається, що під час головування Латвії в Раді Європейського Союзу у першій половині 2015 року ЄС прийме остаточне рішення про скасування віз для громадян України. Про це заявив Міністр Кабінету Міністр Остап Семерак під час офіційної зустрічі з Міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевічсом у Ризі сьогодні, 21 листопада, у першу річницю Революції гідності в Україні.

"Безвізовий режим - це те, чим ЄС може винагородити українських громадян за їхню відданість загальним європейським цінностям. Свобода пересування - це одна з цих цінностей. Я переконаний, що до того часу будуть остаточно виконані всі пункти другої фази лібералізації, і візи будуть скасовані", - сказав український урядовець.

"Україна розраховує на активну підтримку з боку Латвії під час головування в Раді ЄС у першій половині 2015 року", - додав Міністр.

Остап Семерак поінформував латвійську сторону, що Україна продовжує активну роботу з виконання критеріїв другої фази Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму.

Український Міністр подякував Латвії за підтримку в різних сферах, яку Латвія надає Україні сьогодні. Зокрема, за лікування та реабілітацію українців, котрі постраждали під час воєнних дій, і за надану Україні гуманітарну допомогу.

Крім того, сторони домовилися, що Латвія надаватиме Україні допомогу в проведенні реформ. "Хочемо максимально використати історичний досвід Латвії на шляху наближення до стандартів ЄС", - відзначив Остап Семерак.

Джерело: Урядовий портал