друкувати


У місцевих бюджетах закінчуються гроші на виплату зарплат та оплату компослуг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-18 02:00:12

Для виплати зарплат бюджетникам та оплату компослуг місцеві бюджети потребують додаткових дотацій у розмірі 4 млрд грн.

Загалом фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень, передбачене держбюджетом на 2014 рік, покриває лише на 82,2% реальної потреби, йдеться у заяві Асоціації міст України.

"Вже сьогодні в місцевих бюджетах відсутні кошти на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладами бюджетної сфери у листопаді-грудні 2014 року", – йдеться у заяві.

Згідно з повідомленням, аналогічні ситуації складалися в 2012-2013 роках, однак тоді для вирішення цих проблем урядом було спрямовано до місцевих бюджетів понад 10 млрд грн додаткових трансфертів.

"Враховуючи нагальну гостроту проблеми недофінансування бюджетних галузей, що мають виключно важливе соціальне значення, АМУ наголошує, що необхідно терміново внести зміни до Закону України "Про державний бюджет України на 2014 рік" щодо виділення з державного бюджету місцевим бюджетам додаткової дотації в обсязі 4 млрд грн на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладів бюджетної сфери", – наголошується в заяві асоціації.

Джерело: Insider