друкувати


Прикарпаття готується до проведення VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-17 12:30:49

В Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні відбулося засідання секретаріату з підготовки проведення VI сесії Патріаршого собору на тему "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", який відбудеться в серпні 2015 року в Івано-Франківську.

Під час зустрічі, яку очолив митр. прот. Олег Каськів, обговорили організаційні питання, перспективи і хід проведення Собору, інформує прес-служба  Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Зазначимо, у вересні 2015 року в Івано-Франківську буде проведено VІ сесію Патріаршого Собору УГКЦ на тему "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом".

У роботі Собору братимуть участь делегати з усіх єпархій УГКЦ, як з України, так і всього світу. Собор триватиме три дні. Заплановані виступи шести доповідачів і шести співдоповідачів, доповіді яких мають базуватися на Пастирському листі Блаженнішого Святослава "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", показ шести відеороликів на цю тему та робота в шести групах.

Додамо, що за канонічним правом і рішенням Глави УГКЦ та Синоду Єпископів УГКЦ, Патріарший Собор скликається раз на п’ять років.  Остання сесія Собору відбулася в Бразилії 2010 року. У рамках підготовки до заходу цього 2014 року в УГКЦ  відбуваються єпархіальні собори.

Джерело: Тримай курс