друкувати


Прикарпаття передасть україномовну літературу бібліотечним закладам Луганської та Донецької областей (відеосюжет)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-06 10:30:43

Україномовну літературу  Прикарпаття передасть бібліотечним закладам Луганської та Донецької областей. Відбудеться це в рамках благодійно-просвітницької акції  “Книжкові мости єднають серця”. Акція тривала  трохи більше місяця. Її мета - наповнити бібліотечні  фонди Донбасу українською книжкою. Їх  збирали усі - населення, навчальні заклади, бібліотеки, автори та видавці.

В переліку найрізноманітнішої літератури, яку вдалося зібрати, навіть книжки про Майдан. Що, можливо, допоможе місцевим мешканцям переосмислити ті події, що відбувалися у Києві. І зрозуміти справжню мету людей, які там стояли.

Загалом зібрано понад 9 тисяч примірників різної літератури. Приймали та сортували її працівники обласної бібліотеки. Поділили літературу на кілька груп: дитячу, науково-пізнавальну та художню. Щодо останньої, то до неї особливий підхід.

Оксана Ющишин  тривалий час працювала у Луганській облдержадміністрації.  Каже, така література Східним регіонам нині вкрай потрібна. Бо української не лише творчості, але й загалом - виховання духу патріотизму, за роки незалежності, фактично не було.

Повезуть на Схід “інформаційну” допомогу представники місцевої Самооборони.

Книги волонтери  передадуть  в обмінно-резервні фонди Донецької та Луганської областей. Які  саме бібліотеки їх отримають потім -  вирішать на місці.

 

Джерело: ТРК "Вежа"