друкувати


Прикарпатський національний університет на зиму "переїжджає" в інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-05 10:00:55

“Світова мережа” стане для івано-франківських студентів не лише дозвіллям, а й способом освоювати новий навчальний матеріал. Прикарпатський національний університет, аби заощадити опалення, впроваджує дистанційне навчання. В ректораті кажуть: така практика не нова. Торік завдяки таким неординарним крокам вдалося зекономити місяць канікул, а це в грошовому еквіваленті - пів мільйона гривень.

 Із 14 корпусів “вишу” працюватиме лише один - центральний. Нині у закладі триває підготовка: викладачі вносять зміни до навчального графіку, залучають до роботи усі аудиторії навчального корпусу та розробляють окремий план занять для дистанційного навчання. Щоправда, про нього дотепер деякі студенти не чули, а дізнавшись - ставляться із застереженням.
Ще один спосіб економії - по додатковій парі впродовж тижня замість 6-тиденнного навчання. До “радикальної економії” викладачі ставлять із розумінням. До того ж у безоплатну відпустку вони не підуть. Впродовж січня - лютого у них буде достатньо часу на написання наукової та навчально-методичної роботи.

 

Джерело: ТРК "Вежа"